NL-118 HT

Oprichter van timmerbedrijf Gerrit van Lierop, Gerrit van Lierop sr. is een van de drie zonen van opa Gerrit van Lierop ( 1913 t/m 1973 ) Opa Gerrit van Lierop is voornamelijk bekend van de olie/petroleum handel Gerrit van Lierop aan de Hoogeindsestraat, op de zogenaamde Oliemolen, te Helmond. Als klein kind is Gerrit al nauw betrokken bij het reilen en zeilen van vaders ambulante handel. In zijn tienerjaren helpt Gerrit mee met de verkoop van olie en petroleum en trekt met paard en wagen door de regio om huishoudelijke goederen, was- en levensmiddelen uit te venten voor het bedrijf van vader.

Al jong ontwikkeld zich bij Gerrit van Lierop sr. de passie voor autos en antiek wat erin resulteert dat hij in 1972 de stap waagt om van zijn hobby zijn beroep te maken en samen met zijn vrouw Henny een onderneming op te starten. Gerrit van Lierop, Kleinhandel in antieke voorwerpen en ambulante handel in 2e hands autos.

Door zich meer en meer met antiek bezig te houden komt er een overstap naar antieke meubels en het restaureren daarvan. Hier begint de liefde voor hout zich te ontwikkelen. Gebruik makend van technieken die door de jaren heen in de vergetelheid zijn geraakt, voornamelijk door de opkomst van machinaal geproduceerde meubels, vinden zijn kopie antieke meubels, vaak niet van echt te onderscheiden, zijn weg in vele huishoudens.

Helaas is het maken van deze meubelen een kostbare en tijdrovende zaak en moet er na enkele jaren toch gezocht worden naar een alternatief voor brood op de plank. In die periode dient zich de industriŽle verpakking aan en is er een nieuwe weg ingeslagen: het vervaardigen van kisten, kratten, pallets en wat er maar te bedenken is als verpakking voor de transport van pompen, machines e.d.

Deze handel slaat goed aan en meubels maken sterft een langzame dood. In 1994 wordt het besluit genomen om zijn dochter Manuela parttime in dienst te nemen om haar vader bij te staan. Manuela, met een opleiding in het modevak, neemt deze uitdaging aan om zo tijd vrij te kunnen maken om zelf iets op te starten in de mode industrie. Hoe het kan verkeren. Van een tijdelijke aanstelling komt dan ook niets terecht en binnen korte tijd is Manuela fulltime aanwezig om aan de groeiende vraag naar houten verpakkingen te voldoen. Er volgen jaren met vele ups en downs. Gerrit van Lierop jr. is op dat moment werkzaam bij Bouwbedrijf van den Heuvel en neemt de stap om in januari 2006 zich bij het bedrijf van vader te voegen. Vanaf dit moment wordt de vof geleid door Gerrit van Lierop sr., Henny van Lierop, Manuela Brouwers en Gerrit van Lierop jr. Door de jaren heen heeft vof Gerrit van Lierop zich steeds meer weten te profileren op de markt en is de groei flink ingezet. De locatie aan de Pastoor van Leeuwenstraat begint uit zijn voegen te barsten en steeds vaker merkt men dat de ruimte te klein is om door te kunnen groeien. Mede doordat het centrum van Helmond compleet gerenoveerd wordt en een timmerfabriek niet echt midden in een woonwijk thuishoort wordt de beslissing genomen een ander locatie te gaan zoeken. Deze zoektocht neemt enkele jaren in beslag totdat uiteindelijk in 2011 een nieuwe locatie gevonden wordt aan de Breedijk 27 te Helmond. Hiermee breekt ook het moment voor de ouders aan om na 40 jaar harde arbeid het stokje over te dragen aan Manuela en Gerrit jr. en het zelf wat rustiger aan te gaan doen.

Manuela en Gerrit jr. hebben het beleid van Gerrit sr. hoog in het vaandel staan en zullen er hun eigen draai aan geven om het bedrijf zo voort te zetten zoals de klant gewend is. Want klantvriendelijkheid, servicegericht en aandacht zijn de pijlers waar timmerbedrijf Gerrit van Lierop al 40 jaar op draait en dit mag zeker in de toekomst niet uit het oog verloren worden. De naam Gerrit van Lierop als onderneming in Helmond, dateert nog van voor 1940 en is als petroleumhandel begonnen. Veel is in de loop der jaren verloren gegaan. Mocht u in het bezit zijn van fotoís, drukwerk of zelfs verhalen van vroeger, laat het ons weten zodat wij zoveel mogelijk voor het nageslacht kunnen bewaren. Alvast onze dank.

Vof Gerrit van Lierop

Copyright © 2012 vanlierop-emballage | Powered by: Dual Web Design